Tekercselt szűrők

A Nordhausenből származó tekercselt szűrők az Önök számára kedvező szállítási határidő mellett a legmagasabb minőség és a kedvező árak egységét biztosítja.

Szállítási program:


Nagyteljesítményű tekercselt szűrő

Tekercselt szűrőink magas fokú permeabilitással és optimális hidraulikai tulajdonságokkal rendelkeznek, és a következő előnyöket nyújtják:

  • 50 % fölé terjedő szabad belépési felület
  • megfelelő konstrukció esetében beépítési mélység 2000 méterig
  • A furatlyuk méretének csökkentése, mert nem feltétlen szükséges kavicsréteg bevitele
  • A tekercselő drót kónikus formája következtében a belépési felület nem tud eltömődni.

A tekercselt szűrő egy háromszög alakú felületi drótból áll, melyet a beltérben lévő számos hosszanti tartódrót köré tekercselnek és hegesztenek.

Ezt a szűrőtípust azért fejlesztették ki, hogy azonos formátumú finom homokban lehetővé tegyék a kutak létrehozatalát. Az ilyen kutak általában kis rétegvastagságú vízvezetőkben nem túl mélyen, de ugyanakkor a termelési hányados magas hozama mellet építik be. Egy tekercselt szűrő mindenféle formában és alkalmazás esetében nagyon hatékony azon tény következtében, hogy 0,2 mm alatti résnagyságot is lehet gyártani, de ezzel párhuzamosan a nagy áteresztő képesség is biztosított, ez által a súrlódási és belépési veszteségeket minimális szinten lehet tartani.

Azok az anyagok minősége, melyekből a tekercselt szűrőt készítik, az aktuális adottságoknak megfelelően az egyszerű rozsdamentes acéltól egészen a nagyon korrózió ellenálló ötvözetekig terjedhet.